Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Jämnt och hårt i Uppsala

Efter mycket möda, stort besvär och lite tur lyckades Northland basket knipa sin tolfte raka seger. Vi började matchen bra, i högt tempo och fick enkla poäng på snabba uppspel. Men Sallén kom snabbt igen och resten av matchen blev en jämn historia. Efter beslutsamt spel de sista minuterna kunde vi till slut stå som segrare. Men vinstmarginalen blev bara sju poäng, den lägsta hittills för oss den här säsongen (58-65).

Vi hade som sagt en bra start och tvingade Sallén till sin första timeout redan efter tre minuter. Efter det fick Sallén ordning på saker och ting och lagen följdes åt, även om vi var i en liten ledning hela tiden. Perioden slutade 15-20. Traci Edwards var väldigt nyttig för oss och hade 11 poäng och fyra returer efter tio minuter. I Sallén handlade mycket om Agnes Nordström, som hittills petat i åtta poäng.

Andra perioden gick till Sallén med plus tre poäng, 16-13. Agnes fortsatte vara aggressiv framåt och fick i ytterligare åtta poäng. Ledning med två i halvtid för oss (31-33) speglade matchen bra, men vi var inte riktigt nöjda med vårt lagförsvar. Offensivt handlade det för oss om att vara lite mer skarpa i alla situationer samt att försöka variera anfallen lite mer.

Tredje perioden blev den jämnaste och poängsnålaste, 11-12 till oss. Vi fick äntligen lite stopp på Agnes framfart och i offensiven fick Frida Aili äntligen stoppa i några bollar. 42-45 efter tre perioder betydde att i fjärde skulle allt avgöras.

Under de första fem minuterna av sista perioden ryckte vi ifrån till en sjupoängsledning, men det gick verkligen inte på räls för oss. Flera gånger körde vi fast i Salléns effektiva försvar och tvingades skjuta panikskott då skottklockan rullat ner. Två anfall i rad lyckades vi göra poäng på sådana avslut, vilket resulterade i fem poäng som med lite otur lika gärna kunde varit noll. Tufft för Sallén, men skönt för oss. Dessa fem ”tunga” poäng gav oss lite andrum inför sista femman. Men Sallén vägrade släppa taget och föga förvånande så fortsatte Agnes att producera poäng. Kristina Tattersdill hade i nionde minuten chans att ta ner vår ledning till en poäng, men missade båda sina straffkast. Efter det klev Silvia Luz fram och presterade 90 stabila avslutande sekunder som innehöll bl a en steal och lay up med efterföljande bonuskast, en assist och ett par säkra straffar. Matchen var äntligen i hamn och segern var bärgad.

Sallén gjorde en bra insats och tvingade oss verkligen att kämpa för att kunna vinna idag. Vi klarade inte av att kontrollera Agnes, som slutade på 29 poäng. Mest effektiv i Sallén var dock Tattersdill med 14 poäng på 11 skott samt åtta returer. Högst siffror för oss hade, som så ofta, Traci som slutade på 21 poäng och 14 returer. Det var positivt att vi trots problem både här och där i spelet lyckades vara så kalla och tuffa i slutet av matchen, vilket behövs även framöver för att vinna jämna matcher.

Nu är det två matcher kvar innan jul, Umeå borta redan nu på onsdag och avslutningsvis 08 hemma på söndag. Vi håller ångan uppe och siktar på två bra insatser innan det är dags för julmat, klappar och lite vila.

Sallén Basket – Northland Basket 58-65 (15-20, 16-13, 11-12, 16-20)

Northland: Traci Edwards 21, Silvia Luz 17, Frida Aili 11, Anna Barthold 8, Alexandra Ferm 4, Josefin Vesterberg 2, Frida Grahn 2.
Sallén: Agnes Nordström 29, Kristina Tattersdill 14, Erika Valek 13, Ifeanyi Nnamaka 1, Johanna Alexandersson 1.