Kinnahallen, onsdag 22 februari kl. 19:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Förlust för Northland i första slutspelsmatchen

Precis som väntat blev det en jämn kamp mot Mark. Matchen avgjordes inte förrän i de sista minuterna, där Mark var något starkare än oss och kunde vinna med 67-62. Självklart en jobbig förlust men samtidigt får man vara nöjd över kämpainsatsen våra tjejer stod för idag.

Vi fick den bästa starten och ledde med 11-0 innan Mark kunde göra sin första två poäng på straffar. Efter det började de sakta men säkert jobba sig in i matchen och efter första perioden var marginalen mellan lagen bara fyra poäng, 11-15. Vi startade andra quartern bra och var uppe i en niopoängsledning när Mark vaknade till ordentligt. De stressade oss rejält i våra anfall och började hitta just de öppna lägen de ville ha offensivt. Trots försök att stoppa blödningen fick de ihop till en 20-0-run vilket vände matchen till deras fördel. Vi avslutade dock perioden starkt, bland annat genom ett bra inhopp av Johanna Lundström. Ställning i halvtid 37-31 till hemmalaget.

Tredje perioden var väldigt jämn och avståndet mellan lagen var konstant nästan hela tiden. Anna Barthold ledde vårt lag med sex poäng och sex returer i denna period. Vi lyckades till sist krypa något närmare och var ner tre poäng inför fjärde perioden, 48-45. Fjärde perioden visade sig bli den jämnaste lagen emellan och några små detaljer kom att avgöra matchen. Våra motståndare stressade oss till en del misstag offensivt och Marks stjärnspelare Key och Turk klev fram och gjorde ett par avgörande spel. Förlustsiffrorna skrevs till 67-62, men vi åker härifrån med en känsla av att vi gjorde en bra insats.

Mark Basket-Northland Basket 67-62 (11-15, 26-16, 11-14, 19-17)
Northland: Anna Barthold 17 (16r), Silvia Luz 14 (6ass), Josefin Vesterberg 12 (7r), Frida Grahn 9, Johanna Lundström 6, Ellen Nyström 4 (6r).
Mark: Ashley Key 19, Kristin Turk 18, Lisa Knutsson 6, Threse Andersson Broman 6, Sara Johansson 5, Hanna Brändmark 4, Lucille Fredriksson 4, Kristin Mikkelsen 3, Stina Söderberg 2.