Jakobsberg Sporthall, lördag 3 december kl. 16:00

Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Järfälla, som är årets nykomlingar i ligan, har haft det tufft mot de flesta lagen och många trodde nog inte att de skulle ha så mycket att sätta emot när serieledarna kom på besök. Och visst blev det vinst för oss, men vi spelade inte ut Järfälla matchen igenom. Vi började matchen bra och det såg ut som att vi skulle kunna springa ifrån i protokollet redan tidigt i matchen. Men Järfälla ville annat och gjorde det surt för oss genom lite olika försvarsstrategier, samtidigt som framförallt Malin Edlund hade ordning på siktet. Efter en period ledde vi med 15-24, men fem minuter senare hade Järfälla krympt vår ledning till bara fem poäng, 27-32. Vi stördes av Järfällas försvar, men slarvade även rejält i anfall och hade i halvtid redan 14 turnovers. En bra run i slutet av andra perioden gav oss ändå en ledning på 13 poäng (33-46) i paus.

Vi pratade igenom vad som gällde inför tredje perioden och tjejerna gick in och visade att det faktiskt var toppen som besökte botten i Jakobsbergs sporthall. I tredje perioden täppte vi äntligen till under egen korg och var samtidigt väldigt effektiva framåt. Perioden slutade 31-8 till oss och matchen var över. I fjärde perioden spelade vi stabilt och vann med 12-21, vilket gav slutresultatet 53-98.

Frida Aili gjorde comeback efter sin knäskada och svarade för en gedigen insats. Hon bidrog med skärpa, energi och en hel del plus i statistiken. 17 poäng, fem returer och tre steals är mer än godkänt när man inte spelat match på nio månader. I andra halvlek gjorde samtliga spelare en bra prestation och vi visade hur bra vi är när vi fokuserar och ger allt i alla lägen. Speltiden fördelades jämnt över laget och alla fick göra poäng. Summa summarum en godkänd lagprestation.

Järfälla Basket – Northland Basket 53-98 (15-24, 18-22, 8-31, 12-21)

Northland: Frida Aili 17, Silvia Luz 15, Anna Brthold 14, Traci Edwards 12, Ellen Nyström 11, Frida Grahn 8, Josefin Vesterberg 8, Alexandra Ferm 7, Allis Nyström 4, Anna-Lisa Vestin 2.
Järfälla: Malin Edlund 18, Ciara Shields 11, Malin Torelm 10, Jessica Ahlin 5, Alma Yttergren 4, Jennifer Sandmark 2, Julia Sundberg 2, Emma Melander 1.