Luleå Energi Arena, lördag 3 mars kl. 16:00

Mark Basket
Försnack
Matchreferat

Första hemmaförlusten för Northland

Starten ställde till det för oss igen. Ashley Key spelade stor basket från början till slut och låg bakom Marks seger idag. 69-73 till Mark kombinerat med Telges vinst över Solna betyder att vi nu som bäst kan bli trea i gruppen.

Precis som mot Telge startade vi matchen svagt i försvaret, medan våra motståndare med sina stjärnor i spetsen var väldigt effektiva framåt. Att slita i uppförsbacke hela matchen är inget man vill göra mot något av lagen vi möter i slutspelet och tyvärr bäddade 17-27 i första perioden för en ganska tuff uppgift. Redan efter en period hade vi sju olika poängplockare, men i försvaret var vi inte lika lyckosamma som lag.

I andra perioden jobbade vi oss några poäng närmare, men i halvtid handlade snacket mest om att vi låtit Mark få alldeles för många andrachanser efter offensiva returer samt att vi inte spelat tillräckligt bra försvar på Turk och Key. Offensivt hade Silvia Luz och Josefin Vesterberg visat framfötterna med åtta respektive nio poäng.

I tredje var vi tyvärr återigen en aning passiva och lyckades inte komma närmare i protokollet. Istället avslutade Turk perioden med ett fyrapoängsspel, vilket gav Mark en tiopoängsledning inför fjärde. Att avsluta en period på ett sådant sätt lyfter självfallet laget, medan motståndarna trycks ner en aning i skorna. Men än var inte slaget förlorat.

I fjärde perioden fortsatte Key att storspela och med fem minuter kvar låg vi under med 12 poäng. Då gjorde vi två starka minuter och med tre minuter kvar var underläget bara fyra poäng, mycket tack vare Vesterbergs orädda anfallsspel. Tyvärr kom vi inte närmare än så förrän 11 sekunder från slutet, då det bara skilde två poäng mellan lagen. Men vi tvingades ställa Mark på straffkastlinjen och Lucille Fredriksson kunde fastställa slutresultatet till 69-73.

Northland Basket-Mark Basket 69-73 (17-27, 15-11, 12-16, 25-19)
Northland: Josefin Vesterberg 23 (9r), Anna Barthold 15 (8r), Silvia Luz 10 (7ass, 5st),Traci Edwards 7, Frida Aili 6 (6r), Frida Grahn 4, Ellen Nyström 4.
Mark: Ashley Key 34, Kristin Turk 21, Hanna Brändmark 5, Kristin Mikkelsen 4, Lucille Fredriksson 4, Lisa Knutsson 3, Johanna Jerebko 2.