Luleå Energi Arena, lördag 25 februari kl. 16:00

Matchboll: Koneo
Försnack
Matchreferat

Vinst hemma för Northland

Det blev ordentlig nerv i matchen mellan Northland och Solna. Hemmalaget började stabilt, men Solna vände tillbaks matchen i andra halvlek och återigen avgjordes en av våra matcher under slutminuterna. Men till skillnad från förra matchen blev det nu alltså vinst för Northland, 66-61.

Vi började som sagt matchen bra och hade en knapp ledning efter första perioden, 25-21. Defensivt gick det kanske inte riktigt så bra som vi hade velat och vi släppte in lite för många poäng. Solnas Katarina Andersson började starkt och stod för mycket av produktionen i bortalaget. För oss startade Frida Aili piggt och gav oss en rejäl energiboost bara genom att överraskande vara spelklar redan idag. I andra fick vi definitivt ordning på försvaret och höll Solna på 11 poäng. 17 poäng framåt efter lite problem med Solnas zon gav oss en tiopoängsledning i halvtid.

I tredje perioden körde vi fast totalt i offensiven och blev väldigt tveksamma och stillastående. Solna jobbade sig sakta men säkert tillbaks och efter tre perioder var skillnaden mellan lagen bara tre poäng, 48-45. Solnas Christy Bacon som hittills suttit mycket på bänken med foultrubbel, kom nu in och gjorde en stark andra halvlek. I fjärde perioden fortsatte vi vara en aning tveksamma, men började åtminstone få i några bollar framåt. Lagen följdes åt, och nu var det Solna som nästan hela tiden hade en knapp ledning. Men tack vare några enormt starka individuella insatser samt ett kopiöst slit av hela laget i försvaret kunde vi vända matchen precis i slutet och vinna med 66-61.

Våra veteraner Silvia Luz och Anna Barthold spelade hela matchen idag och drog ett enormt lass. Frida Grahn jobbar ofta mycket i det tysta, men fick idag göra fem väldigt avgörande poäng i slutet av matchen. Frida Aili gjorde en bra comeback och bidrar med lite av varje för att vi ska bli ett starkare lag. Josefin Vesterberg och Ellen Nyström fortsätter imponera, vi skulle verkligen inte klara oss utan våra fantastiska rookies! Bänken som tyvärr inte fick mycket speltid idag gjorde ändå ett fantastiskt jobb och stöttade sina lagkamrater varenda sekund. En skön lagvinst för Northland, en vinst som innebär att vi fortfarande är obesegrade på hemmaplan.

Northland Basket-Solna Vikings 66-61 (25-21, 17-11, 6-13, 18-16)
Northland: Anna Barthold 15, Josefin Vesterberg 12, Frida Aili 12, Silvia Luz 11, Frida Grahn 9, Ellen Nyström 7.
Solna: Katarina Andersson 20, Christy Bacon 14, Celeste Hoewisch 12, Marjorie Carpreaux 8, Pamela Rosanio 7.