Luleå Energi Arena, måndag 19 mars kl. 19:00

Matchboll: Snells Entreprenad & Screencenter
Försnack
Matchreferat

Ett noll till Northland

Det blev en klar seger hemma för Northland i den första semifinalen mot Mark efter beslutsamt spel från början till slut. Frida Aili visade vägen med enorm energi, kraft och fart i anfallsspelet. Hon slutade på 23 poäng och segern skrevs till 95-58.

Mark började med att göra 5-0, men efter det var det vi som höll i taktpinnen hela matchen igenom. Fokuserat och aggressivt försvarspel, hårt arbete i returtagningen samt ett fartfyllt anfallsspel gjorde att vi kunde dryga ut vår ledning mer och mer ju längre matchen led. Nio poäng upp efter en kvart hade vuxit till 17 i halvtid, men det var i tredje kvarten som matchen avgjordes. Äntligen lyckades vi göra en stark period direkt efter halvtidspausen och drog ifrån till en 33-poängsledning inför fjärde. I fjärde perioden fick hela bänken speltid och nästan alla hann göra poäng. Matchens gigant var Aili, men man skulle kunna nämna hur många namn som helst då detta verkligen var en lagseger. Silvia Luz gjorde en kanonmatch med 18 poäng, åtta assists och fyra steals. Traci Edwards var tuff under korgarna, tog elva returer varav sju under offensiv korg samt petade i 17 poäng. Vinstmarginalen blev alltså hela 37 poäng, men nu gäller det att snabbt gå vidare till nästa match. Vi är självfallet nöjda över vårt spel idag och mycket glada över att ha 1-0 i matcher, men vet att på lördag är det ny match i Kinna och då spelar det ingen roll hur många poäng vi vann med idag.

Northland Basket – Mark Basket 95-58 (20-11, 29-21, 21-5, 25-21)
Northland: Frida Aili 23, Silvia Luz 18, Traci Edwards 17, Anna Barthold 13, Frida Grahn 7, Alexandra Ferm 6, Ellen Nyström 3, Mikaela Sjöström 3, Anna-Lisa Vestin 2, Hanna Isaksson 2, Josefin Vesterberg 1.
Mark: Kristin Turk 18, Ashley Key 16, Lucille Fredriksson 9, Therese Andersson Broman 5, Johanna Jerebko 4, Kristin Mikkelsen 2, Lisa Knutsson 2, Hanna Brändmark 2.