Luleå Energi Arena, fredag 1 februari kl. 19:00

Matchsponsor: Nortland Resources
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Precis som de flesta förutspått blev det storvinst för Northland hemma mot 08 ikväll. Full fart framåt och stabilt försvar, framförallt efter paus, ledde till en segermarginal på 69 poäng. Slutresultat 118-49.

Vi startade matchen precis som vi hade pratat om, med fokus och disciplin i defense. Offensivt ville vi springa samt utnyttja vår storlek under korgarna. Vi skapade snabbt en ledning och 34-16 efter första perioden växte till 60-33 i halvtid. Anna Barthold startade matchen bra och visade vägen med 10 poäng. Flera andra hakade på, däribland Josefine Vesterberg med 15 pinnar och Frida Aili med 12 poäng innan paus.

I andra halvlek skärpte vi till vårt försvar ytterligare och höll 08 på 16 poäng över tjugo minuter. Hela laget bidrog till att slutresultatet blev som det blev. 08 sköt bra från trepoängslinjen och straffkastlinjen, men när vi lyckades begränsa dessa avslut kunde vi dra ifrån mer och mer. Som lag hade vi 35 assists, 21 steals och 27 offensiva returer vilket visar på fint lagspel och aggressivitet i både försvar och anfall. Med andra ord många bra saker vilka gav en skön känsla som vi tar med oss till nästa match.

Irina Michailova visade upp sig för hemmapubliken för första gången och gjorde en klart godkänd match med 13 poäng, 3 returer, 3 assists och en steal på kontot. Vesterberg och Aili blev poängbäst med 22 poäng vardera. Barthold slutade på 17 poäng, Martina Stålvant stabil som vanligt slutade på 14. Frida Grahn gjorde en riktigt bra match både framåt och bakåt, noterades för tio poäng och fem returer.

Northland-08 Stockholm 118-49 (34-16, 26-17, 37-8, 21-8)
Northland: Josefin Vesterberg 22, Frida Aili 22, Anna Barthold 17, Martina Stålvant 14, Irina Michailova 13, Frida Grahn 10, Alexandra Ferm 7, Ellen Nyström 6, Allis Nyström 4, Ida Christensen 2, Nafsika Stavridou 1.
08: Erica Iderstål 17, Vedrana Milakovic 8, Maria Häggbom 8, Nathalie Schönberg 5, Jaiteh Darbo 5, Benedicta Makakala 4, Sofia Klackenberg 2.