Luleå Energi Arena, onsdag 13 februari kl. 19:00

Matchsponsor: Diös
Matchboll: SEB & ÅF
Försnack
Matchreferat

Northland gjorde sitt jobb och besegrade Kvarnby på hemmaplan med 82-73 efter en ganska avslagen match, där Northlands bredd på spelarmaterialet gjorde skillnaden.

Northland öppnade matchen bäst, men efter några minuter var Kvarnby ikapp och förbi och det var en mycket frusterad Northlandcoach som tog en tidig time out för att få ordning på framförallt försvarsspelet. Northland som vanligtvis spelar ett väldigt tufft försvar kom fel i positionerna och var inte alls på tårna i matchinledningen.

Men som tur är styrde hemmalaget upp försvarsspelet och när offensiven fungerade så bra, med både attacker mot korgen och snygga pass in till framförallt Irina Michailova som var säkerheten själv under korgarna mot stora och duktiga Petra Gläser i Kvarnby. Irina gjorde sin bästa match i ligan och stod tillslut för 17 poäng och fyra returer.

Northland gick till halvtidsvila med en liten ledning på 43-38 men efter vilan var det ett helt nytt lag som kom på planen. Anförda av Alexandra Ferm i försvarsspelet gjorde Northland ett ryck och drog ifrån bortalaget till 72-54 när tredje perioden var färdigspelad. Northland lyckades med 16 stulna bollar där Ellen Nyström stod för fyra och Anna Barthold för tre stycken.

I fjärde perioden knaprade Kvarnby sig närmare, framförallt genom Paula Juhlin som var hundraprocentig från tvåorna och slutade på 16 poäng. Även Petra Gläser och Brittany Smart gjorde bra matcher.

I Northland var det redan nämnda Irina och Alexandra som gjorde en bra match tillsammans med Frida Aili, 18 poäng och Anna Barthold som gjorde en double-double med 12 poäng och 11 returer.

Nu väntar en veckas hård träning och finslipning inför slutspelet som Northland börjar mot tabellsegraren Telge på bortaplan. Första hemmamatchen i kvartsfinalspelet spelas den 27 februari i Arcushallen mot Solna.