Luleå Energi Arena, lördag 12 januari kl. 16:00

Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Segern mot Mark med 81-59 grundlades i det tajta lagförsvaret och den breda bänken som Northland har. Mark orkade helt enkelt inte hålla emot Northlands lagmaskin under lördagseftermiddagen.

Matchen började i riktigt högt tempo där lagen följdes åt hela tiden. Dock skadade sig Ellen Nyström redan i den andra minuten och slog i huvudet rejält. Med en stor bula i pannan fick Ellen vila resten av matchen, men hon är nog redo för träning på måndag igen.

I andra quarten lyckades Northland bra att kontrollera Mark i försvaret och i anfallet började skotten att sitta och det resulterade i en stor ledning med 42-26 efter 20 spelade minuter. Josefin Vesterberg var drottningen under korgarna tillsammans med Anna Barthold, både offensivt och defensivt. Martina Stålvant fick totalt ihop till fem stycken stulna bollar och Anna-Lisa Vestin satte skotten. Mark hade ingen lösning på Northlands tuffa försvar och varierande anfall och matchen kändes avgjord redan i halvtid.

I den tredje perioden fortsatte Northland med sitt tuffa lagförsvar och när nyförvärvet Nafsika Stavridou började sätta trepoängare drog Northland ifrån ännu mer. Men Mark är ett lag som aldrig ger upp. I slutet av matchen satte de upp sin beryktade helplanspress och lyckades snygga till siffrorna lite grann.

Det går inte att lyfta fram någon spelare i hemmalaget då alla bidrog med allt de hade. Frida Grahn var hundraprocentig, Alexandra Ferm satte en trea och hade tre assist, Frida Aili gjorde 14 poäng på både skott utifrån och på genomspringningar. Ida Christensen och Johanna Lundström kom in och spelade stenhårt och uppoffrande försvar och nyförvärvet Nafsika Stavridou gjorde 12 poäng och var högprocentig på skotten. Men det roligaste var ändå att få se Allis Nyström tillbaka på planen igen. Allis som inte har spelat en match i Northlandlinnet sedan december 2011 gjorde en riktigt bra match som bådar gott inför framtiden.

Nu laddar Northlandgänget om och välkomnar Irina Michailova som ansluter till laget på tisdag. Förhoppningsvis spelar hon första matchen mot Sallén på bortaplan den 20 januari.